Sondaj "Pentru o Identitate comunitară a cartierului Mănăștur"
Aveam sau nu o identitate comunitară noi cei ce locuim, trăim, învățăm, activăm sau ne bucurăm de pensii în cartierul Mănăștur? Avem nevoie de o asemenea definire a arealului nostru locativ și/sau de activitate socio-economică? Suntem noi, mănășturenii, mai deosebiți sau mai obidiți decât restul clujenilor? Am reușit să îndepărtăm celebra “barieră identitară” postată în 1946 la Fabrica de Bere – “Până aici democrație, de aici încolo Mănăștur”? Trăim în continuare sub anatema etichetei de “cartier-dormitor” sau am dobândit între timp valențele unei comunități locale cu o proprie identitate socio-culturală?
Lansăm acest sondaj din dorința de a redefini o comunitate acum eterogenă, de a rafina viața comunitară tumultoasă a ultimei jumătăți de veac marcată nu numai de supra-aglomerarea urbanistică, cu toate tarele ei, ci și de plusurile calitative adăugate pe plan social, cultural, educativ, religios, sportiv etc.
Ca atare, vă invităm pe toți, mănăștureni băștinași sau “vinituri”, să dați curs provocării noastre și să participați onest la conturarea identității noastre comunitare, a celor care credem că într-adevăr avem și afișăm cu mândrie o carte de identitate deosebită – Buletin de Mănăștur.